Concerten in de Kogerkerk
| home | Stichting Vrienden Kogerkerk | kerkorgel |

Kogerkerk, orgel

Kogerkerk, H.W. Flentrop - orgel (1922)

Muziek in de Kogerkerk

De Stichting Vrienden van de Kogerkerk organiseert in het winterseizoen elke maand een concert op de zaterdagmiddag.

Het concert begint om 16:00 uur en duurt ongeveer een uur. De kerk is open vanaf 15:15 uur. Wij heten U van harte welkom met een kopje koffie of thee.
De toegang is vrij (collecte na afloop).

Programma seizoen 2019 - 2020:

Zaterdag 5 oktober 2019, 16:00 uur
Koperensemble olv Rogier Kramer en Merk Rijken, orgel
Een mooie mix van koperinstrumenten deels gecombineerd met orgel in een gevarieerd programma.

Kogerkerk , interieur onderpositief

Kogerkerk, interieur onderpositief H.W. Flentrop orgel

Zaterdag 2 november 2019, 16:00 uur
Gonda Kaai, harpiste en historica neemt u mee op een reis door de tijd in Europa maar ook naar verre landen op de magische klanken van een harp. Van mystieke klanken uit de Middeleeuwen tot aan moderne muziek van deze tijd.

Zaterdag 21 december 2019, 16:00 uur
Vocaal Ensemble Intermezzo en Bas Westerhof, orgel
Het Kerstconcert in de Kogerkerk is een populaire traditie geworden. Engelse traditionals en kerstliederen uit de hele wereld in afwisseling met orgelmuziek.

Zaterdag 4 januari 2020, 16:00 uur
Bel AMI met Anita van Soest, Miranda van Soest en Ilse Doorenspleet
Een speels nieuwjaarsconcert om 2020 vrolijk te beginnen.
Drie zangeressen met een indrukwekkende samenklank en een bijzondere uitstraling brengen een mix van zang en entertainment.  Een repertoire uit alle windstreken met een swingende bewerking van popklassiekers, musical en jaren 40-50 repertoire

Zaterdag 1 februari 2020, 16:00 uur
Gemengd koor DaniŽl de Lange met Frank de Ruyter, dirigent en Hans Weenink, piano en orgel
Het koor vierde in 2019 haar 130 jarig bestaan. In deze lange periode heeft het koor een groot en zeer divers repertoire opgebouwd. Met als onderliggend motto: ”van Bach tot Beatles” is elk optreden afwisselend en uitdagend.

Zaterdag 7 maart 2020, 16:00 uur
Harpoz, harpensemble
Harpoz staat voor HARP Orkest Zaanstad en bestaat uit vier vergevorderde amateurs met een passie voor de harp. De muziek die zij ten gehore brengen is zeer veelzijdig, van klassiek tot modern, jazz, folk en blues, pop. Laat u verrassen!

Zaterdag 4 april 2019, 16:00 uur
Bas Westerhof, orgel en Eric Boere, trompet
Een klinkend concert in diverse muziekstijlen, van jazz tot klassiek, van oude tot hedendaagse muziek.