Dirigent Simon Murphy

4 februari Orkest Barock Sommer met solist op dwarsfluit

Kom ook genieten van sprankelende symfonieën en ouvertures uit de tijd net na de barok! Orkest Barock Sommer maakt er een feestje van onder leiding van dirigent Simon Murphy.


Daarnaast zal fluitiste Emma Zoe Elkinson een virtuoos fluitconcert van Mozart ten gehore brengen. Drama en passie verzekerd bovendien! "Emma is een van die musici die je laat luisteren, die je raakt en richting geeft. Haar technische hoogstandjes lijken zo vanzelfsprekend dat het niet om aandacht vraagt. De focus ligt op het gevoel, op het moment, op het contact met de luisteraar, op het muzikale “verhaal” dat verteld wordt met humor, intelligentie, kennis, warmte, liefde…” (Barthold Kuijken).Barock Sommer is in 2002 opgericht en bestaat uit enthousiaste (amateur)musici die de verworvenheden van de authentieke uitvoeringspraktijk tot leven brengen. De blazers spelen bijvoorbeeld op barok-hobo’s en natuurhoorns en de strijkers met klassieke strijkstokken die passen bij de periode waarin de muziek is gecomponeerd.

Simon Murphy is internationaal bekend als specialist in de uitvoeringspraktijk van de vroeg-klassieke periode, de tijd van de zonen van Bach tot aan Mozart en Haydn. Simon is zelf ook barok-altist en geeft heel veel aanwijzingen om authentiek te spelen. Hij heeft een reputatie opgebouwd waarbij hij naast bekende ook ‘verloren’ meesterwerken uit het klassieke repertoire naar het moderne concertpodium brengt. Hij weet door zijn inspirerende en positieve houding het orkest boven zichzelf te laten uitstijgen. Beleef dit heerlijke concert met ons mee, en geniet ontspannen van deze prachtige muziek, welkom!

 
terug