Identity vlaggen in kerk op roze zondag

Op zondag 5 juni zet de Kogerkerk haar deuren open tijdens de ZaanPride (3 t/m 11 juni). In de Roze Viering kleuren ‘Identity’ vlaggen het eeuwenoude gebouw waar al generaties lang mensen nadenken over samenleven, hoe verschillend je ook kunt zijn. In totaal zijn er rond de 25 vlaggen. Van de ‘Straight Alliance Vlag’, symbool van hetero's die sympathie betuigen aan de LHBTIQ+ gemeenschap, tot de ‘Philadelphia Regenboogvlag’ met zwart/bruin voor people of colour. De vlaggen zijn terug te vinden in de kleuren van de parapluutjes op de poster van de Zaanpride 2022

De kleurige vlaggen sluiten aan bij het Bijbelse pinksterverhaal waarin mensen uit allerlei volken zich aangesproken voelen door het begeesterde verhaal van de leerlingen van Jezus. Hoe verschillend ze ook zijn, ze staan in vuur en vlam. Het thema van de Roze Viering: ‘In vuur en vlam voor jou’.

De Kogerkerk is aangesloten bij het netwerk Wijdekerk. Dit vertegenwoordigt kerken waar mensen uit de LHBTI+ gemeenschap van harte welkom zijn. Samen zijn wij de kerk. De Kogerkerk wil een kerk en een stad waarin iedereen zichzelf kan zijn ongeacht van wie je houdt.
De Roze Viering is voorbereid door o.a. Frank Vos, voorzitter Zaanse Regenboog, Hanna van Dorssen, predikant van de Kogerkerk, leden van de Kogerkerk en Noorderkerk en vrijwilligers van de Zaanse Regenboog en inloophuis De Bron.

Aan het slot van de kerkdienst zal Rosanne Kolvers, secretaris van de Zaanse Regenboog, het ZaanPride lied zingen. Na afloop koffie op het kerkplein met roze lekkernijen. De Regenboogvlag wappert aan De Stolp, naast de kerk.

Aanvang: 10.00 uur
Adres: Kogerkerk, Kerkstraat 14, 1541 HA Koog aan de Zaan
YouTube: De Roze Viering is op zondag 5 juni vanaf 15.00 uur te zien op het YouTube kanaal:Kogerkerk Gemeente
Meer informatie: ds. Hanna van Dorssen, predikant Kogerkerk, 06 43 14 27 86, predikantkogerkerk@gmail.com

terug