vrijdag 17 februari 2023

Theatervoorstelling ‘Poppenspeler van Warschau’, over moed en overlevingskunst; VOL

Datum: 
 vrijdag 17 februari 2023
Tijdstip: 
 20:00
Locatie: 
 Kogerkerk
Prijs: 
 € 7,50

‘Poppenspeler van Warschau’, over moed en overlevingskunst

Warschau 1939. De Duitsers vallen Polen binnen en de Tweede Wereldoorlog begint. Mika Hernsteyn, een joodse tiener probeert te overleven in het getto van Warschau. In een oude jas van zijn opa, vol met verborgen zakken, vindt hij enkele handpoppen. Samen met zijn nichtje Elly brengt hij die tot leven. Met zijn poppenspel vrolijkt hij zieke kinderen op, verslagen buren en wanhopige familieleden. Iedereen in het getto heeft het over de magie van die poppenspeler die niet alleen afleiding, maar ook troost biedt. Tot de jongen op een dag staande wordt gehouden door een Duitse soldaat en gedwongen wordt tot een geheim leven. Dat levert zowel gevaren als kansen op. Wanneer het getto wordt ontruimd lijkt ontsnappen onmogelijk. Wie overleeft die hel op aarde? Welke keuzes kun je nog maken als het er echt op aankomt? De poppenspeler van Warschau is een ontroerend verhaal over levens die zich verweven, bezien vanuit het perspectief van vriend én vijand. Een vertelling over hoe de hoop levend blijft zelfs in tijden van oorlog en chaos.
Deze muzikale vertelvoorstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman ‘De poppenspeler van Warschau’ van de Engels-Duitse schrijfster Eva Weaver. Zij gebruikte ware feiten en werkelijke personages als basis voor haar roman.
Vertelling & klarinet: Gottfrid van Eck, viool: Jiska ter Bals en accordeon: Juul Beerda.

Plaats: Kogerkerk, Kerkstraat 14, Koog aan de Zaan
Datum: 17 februari 2023
Aanvang: 20.00 uur, duur ca. 70 minuten, na afloop hapje en drankje
Entree: €7,50 (inclusief consumptie)
Reserveren: Er kan niet meer gereserveerd worden, voorstelling is uitverkocht.
Reserveer via ZaanstreekPKN@gmail.com met vermelding van uw naam en het aantal kaarten. Betaal uw kaarten vervolgens via rekeningnummer NL82 INGB 0690 4638 47 t.n.v. Diaconie Herv. Gemeente Koog-Zaandijk, Koog aan de Zaan o.v.v. ‘Poppenspeler van Warschau’, dan is uw bestelling definitief.
Een kaartje kopen bij de kassa aan de deur is ook mogelijk (contant), mits er na de reserveringen vooraf nog kaartjes over zijn.

 

terug