Concerten

Programma seizoen 2022 - 2023:

Zaterdag 3 september, 16:00 uur
Rogier Kramer, trompet, Ilse Doorenspleet, zang en Bas Westerhof, orgel
Een afwisselend programma met bekende en geliefde muziek van o.a. Bach, Händel, Beethoven en Grieg. Een uurtje genieten van mooie melodieën voor zang, trompet en orgel.

Zaterdag 1 oktober, 16:00 uur
Beestenboel door ‘Amarilli’s Sunshine’ met:
Ilse Gabel, Monique Hiemstra, Lieze Mantel en Tim Verweij: blokfluiten en zang o.l.v. Dieuwke Berkelaar m.m.v. Merk Rijken, orgel
In de loop der eeuwen zijn dieren steeds een belangrijke inspiratiebron geweest voor componisten. Beleef de hond van Isaac (15e eeuw), die zijn baasje op de zenuwen werkt. Of de dood van een geliefde kanarie, die door de kat is opgevreten (Telemann). Bijzonder is ook ‘Mieke heeft een lammetje’ in 12-toons arrangement.
 
Zaterdag 5 november, 16:00 uur
Het Zaans Klarinet Kollektief is opgericht in 1993. Sindsdien treedt dit enthousiaste ensemble meerdere keren per jaar op, in binnen- en buitenland. Sinds 2018 heeft Simon Dubbeld het dirigentenstokje in handen en samen met het Kollektief zorgt dat voor prachtige klarinetklanken waarbij de diverse klarinetten, van es, bes tot bas, samensmelten tot een harmonieus geheel. De klarinet is bij uitstek een instrument voor een feestje, van wals tot klassiek, van licht tot melancholiek, het Zaans Klarinet Kollektief voegt alles samen in één concert. Na afloop kan het bijna niet anders, dan dat je als luisteraar vrolijk weer huiswaarts gaat.

Zaterdag 17 december, 16:00 uur
Kerstconcert door Vocaal Ensemble Intermezzo o.l.v. Frank Hilberink met
Bas Westerhof, orgel
Het Kerstconcert in de Kogerkerk is een populaire traditie geworden. Engelse traditionals en kerstliederen uit de hele wereld in afwisseling met orgelmuziek.

Zaterdag 7 januari, 16:00 uur
Friday Brass, koper ensemble
Friday Brass is een semi professioneel koper ensemble, opgericht in 2020.  Zij spelen een breed repertoire muziek op goed niveau, van klassiek tot bigband en pop arrangementen, van musical en film muziek tot feestelijke walsen en polka’s.
Op 7 januari staat naast een aantal klassieke stukken ook diverse lichtere werken op het programma. De muzikale leiding is in handen van meespelend lid Klaas Peereboom, musicus bij de koninklijke militaire kapel Johan Willem Friso.

Zaterdag 4 februari, 16:00 uur
Een concert door Barock Sommer is altijd een feestje! Het enthousiasme spat eraf bij deze zeer gedreven groep die op bijna-professioneel niveau vroeg-klassiek repertoire speelt. Zeg maar van Bach tot aan Mendelssohn. De instrumenten zijn modern, maar de uitvoering is authentiek (vibrato, versiering etc.). Er wordt gespeeld met speciale vroeg-klassieke strijkstokken en op natuurhoorns; dit zorgt voor een optimale klank-belevenis.   Dirigent Simon Murphy () is een internationaal gevierd dirigent en altist die barok- en oude muziek laat dansen en swingen.

Zaterdag 4 maart, 16:00 uur Barokconcert
In dit afwisselende concert deelt een vijftal musici hun liefde voor de barok. Op het programma staat een aantal aria’s voor sopraan van de componisten H. Schütz, D. Buxtehude, A. Scarlatti en J.S. Bach, allen gecomponeerd voor lithurgische doeleinden. Ook horen we stukken met solistische rollen voor blokfluit, hobo en orgel van onder meer G. Frescobaldi en G.Ph. Telemann.
Zang: Rebecca Sier
Hobo: Fokko Visser
Blokfluit/altviool: Lottie Swart
Cello: Julia Dolz Martínez
Orgel: Nóra Dudás

Zaterdag 1 april, 16:00 uur Familieconcert
Het muzikale sprookje van Polle, de orgeljongen wordt verteld en gespeeld door
Bas Westerhof, orgel en Giovanni Masetti, verteller.

Orgelfestival, workshop orgelbouwen door kinderen van 10 -12 jaar
Het orgel is een prachtig instrument waaraan heel veel valt te ontdekken. Er is  orgelmuziek in veel stijlen, zoals klassiek, modern, jazz. Maar ook de techniek waarmee de klank wordt gemaakt is heel boeiend.
Kinderen ontdekken in de workshop hoe een orgel werkt door er zelf een te bouwen.
Informatie hierover is ook te vinden op Orgelkids en doe-orgel 
terug