zondag 2 juni 2024 om 16:00

Roze Kerkdienst In de Kooger Vermaning

Roze Kerkdienst tijdens de ZaanPride.
Samenwerking Kogerkerk en andere kerken, o.a. de Kooger Vermaning

Het is inmiddels een traditie. Op de zondag aan het begin van de week van de ZaanPride (31 mei t/m 8 juni) is er een Roze Kerkdienst. De afgelopen jaren in de Kogerkerk, dit jaar in de Kooger Vermaning. De organisatie is in handen van Zaanse kerken die zijn aangesloten bij het netwerk WIJdekerk. Een landelijke organisatie die zich sterk maakt voor een inclusieve kerk, waar voor iedereen plaats is want je hebt het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Dit jaar bestaat ZaanPride 5 jaar en de gemeente Zaanstad 50 jaar. Reden voor een extra feestelijke kerkdienst met als thema ‘Celebrate diversity’.

De Roze Viering is voorbereid door o.a. Frank Vos, voorzitter Zaanse Regenboog en vrijwilligers van deze organisatie, leden van de Doopsgezinde Gemeente Koog-Zaandijk-Westzaan, de Doopsgezinde Gemeenten Zaandam en Krommenie, de Kogerkerk, de Noorderkerk en de oud-katholieke parochie Krommenie.
 
De kerkdienst beging met het aansteken van kaarsen in de kleuren van de regenboog, die Zaanstad kleurt in de week van de ZaanPride. Een boog die hemel en aarde verbindt. Onder deze boog zoveel verschillende mensen met hun verlangens, zorgen, verdriet en hoop. Vrijwilligers van de Zaanse Regenboog spreken bij het aansteken van de kaarsen uit wat hen aan het hart gaat. Als alle kaarsen branden klinkt het lied ‘True Colors’ gezongen door Rosanne Kolvers, secretaris van de Zaanse Regenboog. Aan het slot van de viering zingt zij het ZaanPride lied.
Aan de Kooger Vermaning wappert de Regenboogvlag. In de kerk kleuren ‘Identity’ vlaggen het eeuwenoude gebouw waar al generaties lang mensen nadenken over samenleven, hoe verschillend je ook kunt zijn. Na afloop tijd voor ontmoeting met een hapje en een drankje. Iedereen welkom.


Adres: Kooger Vermaning, Lagendijk 34, 1541 KC, Koog aan de Zaan
Datum: Zondag 2 juni 2024
Aanvang: 16.00 uur, na afloop tijd voor ontmoeting met hapje en drankje
Meer informatie: Cocky Brouwer, voorganger van de Kooger Vermaning, 06 23 91 07 71, cockybrouwer@gmail.com
www.dezaanseregenboog.nlwww.zaanpride.nl


 

terug