woensdag 26 oktober 2022

Leesgroep rond Het verstoorde leven, het dagboek van Etty Hillesum.

Datum: 
 woensdag 26 oktober 2022
Tijdstip: 
 10:00  - 12:00
Locatie: 
 De Stolp
Prijs: 
 gratis

De dagboeken en brieven van Etty Hillesum hebben over de hele wereld weerklank gevonden. Sinds de publicatie van "Het verstoorde leven" in 1981 is Etty Hillersum het symbool geworden voor een geweldloze weerbaarheid tegen het barbarendom waarin zij, en iedereen, in de oorlogsjaren moest leven. Tussen maart 1941 en september 1943 schreef ze vrijwel onafgebroken aan haar dagboek, en leverde ze een constant gevecht om niet te verzinken in haat tegen de nazi's die op haar ondergang uit waren en op die van haar hele volk. Tot in kamp Westerbork wist ze de overtuiging te behouden dat haat geen oplossing is en dat het leven ondanks alles waard is geleefd te worden. Poëzie tegenover terreur, mystiek tegenover verwarring, liefde tegenover macht, schoonheid tegenover vervolging: je moet maar durven.
Voor wie voor het eerst of opnieuw wil kennismaken met haar werk bieden wij deze korte leeskring aan. We lezen en bespreken in drie bijeenkomsten een selectie uit haar dagboek. "Het verstoorde leven".
De leeskring staat onder leiding van ds. Rien Jansens en Bert Valk. Opgave bij Bert Valk, 06 403 66 883, email: bertvalk1953@gmail.com.

terug