vrijdag 9 februari 2024

Protestanten in de Zaanstreek, de musical’

Datum: 
 vrijdag 9 februari 2024
Tijdstip: 
 20:00
Locatie: 
 Kogerkerk
Prijs: 
 Gratis

Op vrijdagavond 9 februari 2024 om 20.00 uur spelen verteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda hun voorstelling ‘Protestanten in de Zaanstreek, de musical’ in de Kogerkerk. Het verhaal, de teksten en de liedjes zijn op maat geschreven voor de protestantse gemeenten die samenwerken in de Ring Zaanstreek.
De musical vertelt het meeslepende verhaal van René en Maria. René is een actief lid van een protestantse gemeente ergens in de Zaanstreek. Samen met veel vrijwilligers houdt hij de gemeente draaiende, door weer en wind. Ook als het getij soms tegenzit, gemeenteleden ouder worden, de spoeling dun. Trouwe sjouwers, doorzetters zijn het, die erin geloven en ervoor gaan. Maria is net in de Zaanstreek komen wonen en heeft helemaal niets met welke kerk dan ook. 
Wel zoekt zij naar zin, gemeenschap en inspiratie. Zou er een club bestaan die aan deze behoefte voldoet? Vindt zij een plaats om geïnspireerd te worden? Als de wegen van René en Maria elkaar kruisen, heeft dat onverwachte en spannende gevolgen. Vanwege de grote verschillen tussen die twee, lijkt hun liefde geen kans van slagen te hebben. Maar het komt goed – het is een musical! Deze theateravond is bedoeld voor alle leden uit de negen protestantse gemeenten uit de Ring Zaanstreek. Maar ook andere geïnteresseerden zijn uiteraard welkom! 

Wanneer: Vrijdagvond, 9 februari 
Waar: Kogerkerk, Kerkstraat 4, Koog aan de Zaan
Toegang: gratis
Aanmelden verplicht: via  ZaanstreekPKN@gmail.com o.v.v. naam en aantal personen
NB het aantal zitplaatsen is niet onbeperkt, dus wees er snel bij!

terug